Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vox Liberalis | February 26, 2017

Scroll til toppen

Top

The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.
En kommentar

Radikalt folketingsmedlem irettesætter egen regering

Radikalt folketingsmedlem irettesætter egen regering
Camilla-Dorthea Bundgaard
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Regeringen skylder at forklare, hvorfor sexarbejderne ikke må få hjælp. Det mener den radikale Linda Kristiansen, som for tiden er en del af den radikale folketingsgruppe på Christiansborg, hvor hun vikarierer for Zenia Stampe. Dermed går hun i rette med sin egen regering. Hun er skuffet over, at regeringen ikke efterlever de løfter, den selv har givet i regeringsgrundlaget, og hun nægter at rette ind så længe grundlovens paragraf 56 tilsiger folketingets medlemmer først og fremmest at følge egen overbevisning. 

“Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning”, står der i Danmarks grundlov, og det løfte tager den radikale Linda Kristiansen seriøst. Hun føler sig derfor kaldet til at kritisere den regering, hun selv er en del af. Det sker efter regeringen, har meldt ud, at godt nok vil den ikke forbyde sexkøb, men i stedet skærpe ‘rufferiparagraffen’ for at ramme de eventuelle ‘bagmænd’.

Det vil imidlertid også betyde, at sexarbejderne fortsat ikke må ansætte folk, der kan hjælpe med vagtplanen, chauffører eller arbejde sammen med andre sexarbejdere. “Ved at fastholde kriminaliseringen af den type mellemmandsvirksomhed, der ikke i sig selv har til formål at udnytte prostituerede, så tvinger vi prostituerede ud i en situation, hvor de enten skal gå på kompromis med deres egen sikkerhed eller få en person til at kriminalisere sig for at hjælpe og beskytte dem”, mener Linda Kristiansen.

- Alle de personer som sexarbejdere i dag ansætter til at hjælpe dem vil med dette forslag de facto blive kriminaliseret. Jeg synes regeringen skylder at svare på hvordan dette forslag skal hjælpe sexarbejderne, for reelt set gør det dem mere udsatte ved at holde dem i en usikker, retsløs zone, skriver Kristiansen på sin egen blog.

I mandagens Berlingske skrev hun derfor: “I regeringsgrundlaget skriver vi: »Det danske samfund bygger på, at alle mennesker er både lige og forskellige. Ingen mennesker er ens. Men alle mennesker er lige meget værd.« Derfor bør også de prostituerede have ret til at kunne få hjælp, uden det indebærer en kriminalisering”. I Indlægget pointerer hun også, at det virker noget paradoksalt, at regeringen gør sexarbejderne mere udsatte, når den samtidig skriver i sit grundlag, at »Danmark har brug for en ny retspolitik. En retspolitik der virker, hvor færre bliver ofre for kriminalitet.«

- Vi taler om hjælp og beskyttelse af 3.000 personer, mennesker af kød og blod, som har lige så meget værd som alle andre. Selv hvis man har som mål, at prostitution skal mindskes, så håber jeg man vælger midlerne på en sådan måde, at vi ikke går på kompromis med disse menneskers ve og vel, skriver hun i Berlingske.

Læs Linda Kristiansens egne blogindlæg ‘Sexarbejderne har også ret til ikke at være ofre‘ og ‘Regeringens skylder at forklare, hvorfor sexarbejderne ikke må få hjælp’ og hendes indlæg i Berlingske her.

 

flattr this!

Kommentarer

  1. Otto

    Hykleriet længe leve!
    Regeringen/samfundet vil gerne have disse sexarbejderes skattepenge for betalte ydelser.
    Derefter gør de korsets tegn for sig og udtaler, at de ikke vil medvirke til at sikre disse mennesker en tålelig tilværelse.
    Magen til dobbelmoral og hykleri skal man lede længe efter.

Skriv en kommentar

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×